nedeľa 26. mája 2013

Plánujete pre svoje dieťa pripraviť narodeninovú párty a neviete, čo vás čaká?

Na čo všetko treba myslieť a čo všetko treba pripraviť, aby sa na narodeninovej párty deti dobre zabavili?


V prvom rade si treba uvedomiť, že na to treba čas, energiu a chuť sa do toho pustiť. Organizovať niečo také musí byť pre vás zábava, ako pre iné mamičky napríklad pečenie koláčov. Svojou náladou počas prípravy oslavy ovplyvníte zvyšok rodiny, preto ak sa do toho pustíte, tak len s radosťou a nadšením.


Miesto konania je najlepšie v rodinnom dome alebo na chate, jednoducho tam, kde je dostatok priestoru. Ideálne vonku na záhrade počas leta, čo je kombináciou letných narodenín, záhrady a dobrého počasia. V paneláku to bude ťažšie, ale s malým počtom malých detí nie nemožné. Ďalšou možnosťou je reštaurácia s kútikom pre deti.

Potom, čo máte určený termín a zoznam hostí, bude potrebné pripraviť pozvánky na párty. Niečo možno nájdete na internete alebo ak ste počítačovo zdatná, tak si to pripravíte sama.

Občerstvenie by malo pozostávať z obľúbených detských dobrôt a zdravých chuťoviek, hlavne ovocia a celozrnných koláčikov. Nič komplikované, stačí to, čo majú deti radi skombinovať s chutným ovocím. Nápoje by mali byť nielen sladené džúsy, ale aj voda, ktorá najlepšie uhasí smäd. Potom príde na rad výzdoba miestnosti. Vždy očarí dekorácia s nápisom a balónová výzdoba.

Najdôležitejšou a najťažšou skúškou pre vás bude program, pretože zabaviť deti na dve hodiny tak, aby z toho bol zážitok, je veľmi ťažká úloha. Program by mal pozostávať z hier a súťaží, ktoré vedia deti zaujať a zabaviť. Hry by sa mali striedať podľa záujmu detí.

Prečo si pripraviť viac hier a zábavy?
Dieťa do piatich rokov sa dokáže sústrediť na jednu činnosť asi 15 minút, v šiestich rokoch pol hodiny a v ôsmich rokoch asi 45 minút. Hry musia byť prispôsobené veku, aby dieťa pochopilo pravidlá a nerobilo mu problém sústrediť sa.

Najlepšie je urobiť párty v nejakej téme, ktorá je deťom blízka a ku ktorej majú vzťah, napríklad v téme nejakých rozprávkových hrdinov. Následne k tejto téme je dobré prispôsobiť rekvizity a výzdobu. A samozrejme, nesmieme zabudnúť na odmeny pre súťažiacich. Deti veľmi radi súťažia, ale treba im zdôrazniť, že nie je až tak dôležité zvíťaziť. Odmeňte potom na konci aj ostatných.

Súťaže a hry je to, čo dnešným deťom chýba.
V dobe televízie, počítačov a mobilov, keď sa deti výrazne menej kolektívne hrajú, je aj takáto párty plná hier a zábavy spôsobom, ako prispieť k ich zdravému vývoju. V hre sa rozvíja ich kreativita, zmysel pre kolektív a podporuje sa tým emocionálne dospievanie.

Ak to niektoré mamičky odradilo, nemusia si z toho robiť starosti, v dnešnej dobe majú mamičky toho aj tak dosť. Takže, ak na to nemáte čas, patríte do tej najväčšej skupiny. V dnešnej dobe je možné si detskú narodeninovú párty objednať, vybrať si tému na hry a na vás ostane iba malé občerstvenie.

Výhodou je, že tí čo to zorganizujú prídu k vám a vy nemusíte nikam chodiť a nič zariaďovať. Zabezpečia vám pozvánky, rekvizity, výzdobu a program so zábavou, hudbou a hrami podľa vybranej témy, ktorý povedú šikovné a skúsené animátorky. Jednou z možnosti je využiť služby Babysitting Košice, ktorá má s organizovaním narodeninových osláv bohaté skúsenosti.

Prajeme Vám príjemnú zábavu.

Renáta Greculová / Babysitting Košice

Súvisiace články: 
Súkromné detské oslavy a párty
Deti sa prestávajú spolu hrať, k slovu sa dostávajú mobily, tablety a televízia

Foto: Photo Pin

1 komentár: