štvrtok 27. júla 2023

Ako prebudiť romantiku vo vzťahu aj potom, čo sme sa stali rodičmi

 

 

Určite si radi spomínate na chvíle zaľúbenia. Prvé dotyky, objatia, bozky. Dlhé rozhovory o všetkom a ničom sa striedali s tichom, keď ste komunikovali iba očami.  Akoby rozprávali duše v tom tichu. Chvíle zábavy na diskotéke, posedenie pri káve, spontánne milovanie, bezstarostnosť v prítomnosti, keď do budúcnosti nikto z vás nehľadel. Svet tvorili dvaja, všetko vôkol bola kulisa, akoby zahalená v hmle.




Potom ste zatúžili po deťoch, ako naplnení vašej lásky. A vtedy sa to stalo. Hmla sa rozplynula a kulisa sa stala stredobodom vašej pozornosti. Všedné povinnosti a starosti vás začali postupne pohlcovať a vzďaľovať od vašej lásky, s ktorou to všetko začalo. Vaše city teraz smerujú k deťom. 

Rozkošné úsmevy a objatia, prvé krôčiky a prvé slová. To všetko krásne dopĺňa neutíchajúci a rokmi sa zvyšujúci hluk detí. Roky plynú, detí rastú, starosti neubúda, povinnosti pribúda, ale spomienky ostávajú. Čas od času k vám prídu a pripomenú, že vaša romantická duša žije niekde hlboko vo vás. Rozum nepustí a chce riešiť starosti, ale duša si pýta svoje.

Niekde vo vnútri, poriadne hlboko, je skrytá vaša túžba aspoň na chvíľu sa dostať do minulosti a zažiť to ešte raz, hoc len na pár hodín. Byť znovu sami dvaja, ísť na kávu, prehodiť pár slov a očami sa pohladiť. 

Je možné o niečo také sa pokúšať? Kto by sa vám potom postaral o deti, keď pôjdete s manželom na romantickú večeru? Možno stačí prelomiť staré zvyky, vyskúšať niečo nové a neostať večnou romantičkou iba vo svojich fantáziách. Využite služby profesionálnej opatrovateľskej agentúry Babysitting Košice, ktorá vám poskytne svoju opatrovateľku detí na čas vyhradený len pre rodičov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára